poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 5932 .



`Punguta cu doi bani`, premiera sfarsitului de stagiune la Teatrul Puck din Cluj-Napoca
articol [ Cultura ]
relatare si invitatie (teatru)

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Adina Ungur ]

2006-07-05  |     | 



Teatrul de Papusi "Puck" din Cluj-Napoca http://www.teatrulpuck.ro/ si-a incheiat stagiunea 2005-2006 in aplauze, cu premiera spectacolului "Punguta cu doi bani", adaptare dupa Ion Creanga de Decebal Marin, regia: Decebal Marin, Scenografia: Marian Sandu, Muzica: Traian Pacurar.

Photobucket - Video and Image Hosting

In distributie:
Angelica Lupeanu, Dana Bontidean, Calin Muresan, Adina Ungur, Ramona Atanasoaie, Alex Georgescu, Dan Tilea.


Photobucket - Video and Image Hosting


Preconizata a avea loc in 25 iunie, premiera spectacolului "Punguta cu doi bani" s-a intamplat ca eveniment doar in data de 30 a lunii. Ineditul pregatirii acestui spectacol a constat in faptul ca duminica, in data de 25, copiii clujeni au avut totusi oportunitatea de a urmari gratuit jumatate din spectacolul de la care nu mai voiau sa mai plece. Asa ca peste nici o saptamana, copilasi si-au adus parintii sau bunicii la Teatrul Puck, pentru a urmari continuarea spectacolului colorat si extrem de viu, din saptamana anterioara.

Photobucket - Video and Image Hosting



Asa se face ca vineri, 30 iunie cu totii ne-am bucurat de o sala plina, un public hazliu, trecand mult mai usor peste osteneala muncii la un spectacol cu papusi incepand de la marimea catorva centimetri si pana la prezente inalte de doi si trei metri, de sauna indurata in costumele extrem de reusite din punct de vedere plastic ale spectacolului ce dureaza nu mai putin de o ora si 10 minute.



Photobucket - Video and Image Hosting

Se stie ca nimic mai imbucurator nu poate fi pentru un actor decat intamplarea aplauzelor si faptul insusi ca va ajunge sa joace la public. Daca privesc la stagiunea aceasta, mai ca n-as avea de ce sa nu ma simt ferice, jucand in decursul a 9/10 luni in premierele Teatrului "Puck", cum ar fi "Vrajitorul si Corbul" in regia si scenariul Monei Chirila, dupa Carlo Gozzi, "Povestea Porcului", regia si scenariul apartinand lui Traian Savinescu, adaptare dupa Ion Creanga, "Punguta cu doi bani", regia si scenariul lui Decebal Marin, dupa povestea lui Ion Creanga sau in reluari cu regim de premiera, cum ar fi spectacolele repertoriului sectiei romane: "Capra cu trei iezi" si al sau iedut mic, "Copilul si vrajile" cu veverite si copaci misteriosi, "Printul fericit" sau "Gulliver" cu al lui general Limtoc. Intre timp, deplasari, turnee, evenimente de toate soiurile, sesiuni, jurii, festivaluri, colaborari... Toate s-au intamplat cu o viteza uimioare, asa incat nu-mi ramane decat sa ma relaxez intr-un binemeritat concediu, daca va reusi sa mi se intample aceast asteptat relas.


Photobucket - Video and Image Hosting

Cu aceasta premiera de sfarsit de stagiune, Teatrul "Puck" o va deschide pe urmatoarea, invitand copiii Clujului si nu numai la vizionarea unui spectacol, cel putin din punct de vedere al imaginii si al conceptiei, cu totul inedit. Vizionare placuta!


Photobucket - Video and Image Hosting


Adina Ungur
http://www.teatrulpuck.ro/



.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!